Recept Bananenmuffins

Recept Bananenmuffins

Bananenmuffins met stukjes chocolade en walnoten, yum! En, easy de peasy!

Bananenmuffins

Ingrediënten:
100 gram roomboter 
100 gram (kristal)suiker
2 overrijpe bananen
1 ei
1 zakje vanillesuiker

250 gram bloem
een beetje zout
1/2 zakje bakpoeder

Eventueel nog wat gehakte walnoten en stukjes chocolade toevoegen. Of rasp van een sinaasappelschil (ook lekker!).

Laat de roomboter zacht worden en doe deze samen met de suiker, de geprakte bananen, het ei en de vanillesuiker in een kom. Klop met een garde.

Voeg vervolgens de bloem, het zout en het bakpoeder toe en klop nog even door. Als laatste de walnoten, chocolade en verder wat je lekker vindt toevoegen en door het beslag roeren.

Vet de muffin-vorm in met wat boter of olie en strooi er vervolgens wat bloem in, zodat de muffins na het bakken gemakkelijk uit de vorm te halen zijn. Vul de muffin-vorm met het beslag. 

Bak de muffins 15 tot 20 minuten op 180 graden. Test of de muffins gaar zijn, door er met een houten satéprikker in te prikken. Blijft deze schoon, dan zijn de muffins gaar

Ongeveer 9 à 10 muffins.

Geniet ervan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.