Citroen-Amandelkoekjes, lekker!

Citroen-Amandelkoekjes, lekker!

Deze koekjes heb ik gebakken voor de workshop Ecoline die ik vanavand geef. Ik bak voor iedere workshop of tekenles een lekker koekje zoals deze citroen-amandelkoekjes of soms een cake. Dat maakt de avond of middag toch een beetje meer áf, vind ik. Wil je weten welke workshops ik geef? Kijk dan even op de startpagina van deze website, daar vind je een overzichtje.

250 gram amandelmeel
125 gram poedersuiker
1 theelepel bakpoeder
1 mespunt kurkuma (koenjit)
snufje zout
rasp en sap van een halve citroen
1 eetlepel gesmolten boter
3 eidooiers

citroen-amandelkoekjes
Citroen-amandelkoekjes

Hoe maak je deze citroen-amandelkoekjes?

Verwarm de oven voor op 250 graden en laat ‘m goed heet staan voor ongeveer 20 minuten. Intussen maak je het deeg.

Meng het amandelmeel, de poedersuiker, het snufje zout, de bakpoeder en de kurkuma goed door elkaar

Voeg citroenrasp en -sap, de gesmolten boter en de eidooiers toe en kneed tot een glad deeg.

Rol balletjes van het deeg (ongeveer zo groot als een stuiterbal), druk ze iets in met de muis van de hand en leg ze op de bakplaat (eerst bakpapier neerleggen). Bestrooi ze met poedersuiker.

En………. let goed op: doe de nu oven uit! Schuif de bakplaat onderin de oven en laat de citroen-amandelkoekjes garen voor ongeveer 20 minuten. Niet langer want dan worden ze te hard. Bij mij zou 17 minuten beter geweest zijn maar dat is bij iedere oven anders. Even uitproberen dus. Als de koekjes toch te hard zijn kun je ze ook dopen in je thee of koffie (een beetje zoals cantuccini, die Italiaanse amandelkoekjes).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.