Frisse citroenkoekjes

Frisse citroenkoekjes

Een nieuw koekjes-recept! Ook weer easy-de-peasy en erg lekker: frisse citroenkoekjes. Ik maakte ze vorige week voor het eerst, ze zijn lekker en ze zien er grappig uit omdat je er met een vork streepjes in drukt voordat ze de oven ingaan.

Citroenkoekjes

Ingrediënten Citroenkoekjes:

115 gram ongezouten (room)boter (beetje laten smelten zodat het makkelijk mengt)
55 gram witte basterdsuiker
fijngeraspte schil van een citroen
175 gram zelfrijzend bakmeel

Doe de boter in een beslagkom, meng met de suiker en de geraspte citroenschil en klop dit met een mixer door elkaar. Vervolgens doe je het zelfrijzend bakmeel erbij en mix je alles tot het deeg kruimelig is. Verdeel in 16 porties en rol balletjes zo groot als een walnoot.

Leg de balletjes op de bakplaat (eerst wat bakpapier erop) en zorg voor voldoende tussenruimte. Druk dan met de tanden van een vork de balletjes wat platter. De vork eventueel eerst in koud water dopen om ervoor te zorgen dat het deeg niet blijft plakken aan de vork.

Bak ongeveer 13 à14 minuten op 180 graden. Leg ze op een rooster om af te koelen. Lekker!

Kom je mijn baksels een keer proeven tijdens een creatieve tekenworkshop of -cursus? De actuele workshopagenda vind je hier.