Cursus Handlettering Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam – 4 lessen – VOLCursus Handlettering Rotterdam
9 tot en met 30 september 2017
13.30 – 15.30 uur

Beatrijsstraat 70c, Rotterdam

Omdat deze cursus al vol zit, ga ik sowieso in het najaar nog een keer deze cursus aanbieden. Ik weet nu nog niet wanneer maar als je op de hoogte gehouden wilt worden stuur me dan een email: info@helene-illustraties.nl.

Eindelijk is het dan zover! Ik ga een cursus Handlettering geven van 4 lessen, yeah! Ik heb de laatste tijd gemerkt dat er zóveel te vertellen is over alle soorten letters, krullen, banners en kleine illustraties dat ik het bijna niet meer allemaal in een workshop van 2,5 uur kan vertellen! En eigenlijk moet je ook meer tijd hebben om te oefenen, dus vandaar.

Cursus Handlettering RotterdamWat ga je allemaal doen in de lessen? In iedere les besteed ik aandacht aan de compositie. Hoe zet je de woorden nou mooi op papier en met welke lettertypes? Welk gevoel krijg je van sommige woorden en welk lettertype gebruik je dan? Veel oefenen en tijdens het laatste uur van iedere les ga je een door mij opgegeven quote tekenen zodat iedereen dezelfde quote op zijn eigen manier tekent. Leuk om naar de verschillen te kijken!

Omdat ik nu nog bezig ben met voorbereiden kan het zo zijn dat de inhoud nog iets aangepast gaat worden. Maar dit is wel zo’n beetje het kapstokje waaraan ik alles ga hangen :)! Ik heb er zin in!

Les 1
Oefenen met rechte letters (romein of roman) en het aanbrengen van schaduw. Verder: hoe zet je een quote op papier (compositie) en aandacht voor spatiëring van de letters. Aan het eind van de les maak je een quote met alleen rechte letters, groot en klein. Oh ja, en een piepklein beetje geschiedenis :).

Les 2
Oefenen met cursieve letters (Italic).  Ook hier weer oefenen en uiteindelijk een quote tekenen met rechte en cursieve  letters. Ook aandacht voor Modern Calligraphy en het tekenen van letters met brushpennen.
Cursus handlettering Rotterdam
Les 3
Lekker tekenen! Banners, frames, labels, krullen en allerlei leuke illustraties (pijlen, bloemen, sterren, etc.) En je tekent een quote waarbij je gebruik gaat maken van alle soorten letters en illustraties.

Les 4
In ieder geval tekenen met witte en gekleurde stiften op zwart en craftpapier.  Ik ga wat materiaal bespreken, welke fineliners, welk papier, etc. En….. weer een quote tekenen! Je eindwerk, vol met krullen, banners en wat je maar wil. En…. verrassing: deze quote ga je tekenen op een krijtbordje. Het krijtbordje neem je mee naar huis zodat je eindeloos kunt blijven oefenen! Check dit filmpje op YouTube!

€ 110,-

Deze prijs is per persoon voor 4 lessen inclusief alle materialen, koffie, thee en iets lekkers. De laatste les krijg je een lijstje mee voor één van je getekende quotes en een leuke goodybag! Inschrijven kan door een email te sturen naar info@helene-illustraties.nl.