Cursus Handlettering Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam

Woensdagavond 13 februari t/m 6 maart 2019Cursus Handlettering
19.30 – 21.30 uur
Jardin d’Artiste
Bergse Linker Rottekade 14, Rotterdam

€ 120,-

Deze prijs is per persoon voor 4 lessen inclusief alle materialen, koffie, thee, iets lekkers!

Inschrijven kan door een email te sturen naar info@helene-illustraties.nl.

Er staan ook wat filmpjes op mijn You Tube kanaal dus als je tijd en zin hebt, neem een kijkje!

Cursus Handlettering

Een super-informatieve cursus op het gebied van Handlettering. Met veel uitleg, oefeningen en materialen. De 1e les is voor compositie en rechte letters, de 2e les staat in het teken van cursieve leters en brushlettering, de 3e les ga je aan de slag met illustraties (banners enzo) en de 4e les is een verzamelles met tekenen in een vorm, het gebruik van maskeervloeistof en achtergrondjes maken met brushpennen.

Verder besteed ik iedere les aandacht aan de compositie. Hoe zet je de woorden nou mooi op papier en met welke lettertypes? Welk gevoel krijg je van sommige woorden en welk lettertype gebruik je dan? Veel oefenen en tijdens het laatste uur van iedere les ga je een door mij opgegeven quote tekenen zodat iedereen dezelfde quote op zijn eigen manier tekent. Leuk om naar de verschillen te kijken!

Les 1
Oefenen met rechte letters (romein of roman) en het aanbrengen van schaduw. Verder: hoe zet je een quote op papier (compositie) en aandacht voor spatiëring van de letters. Aan het eind van de les maak je een quote met alleen rechte letters, groot en klein. Oh ja, en een klein beetje geschiedenis en achtergrond :).

Cursus Handlettering

Les 2
Oefenen met cursieve letters (Italic).  Ook hier weer oefenen en uiteindelijk een quote tekenen met rechte en cursieve  letters. Met uitgebreid aandacht voor Modern Calligraphy en het tekenen van letters met brushpennen.
Filmpje op You Tube!
Cursus Handlettering
Les 3
Lekker tekenen! Banners, frames, labels, krullen en allerlei leuke illustraties (pijlen, bloemen, sterren, etc.) En je tekent een quote waarbij je gebruik gaat maken van alle soorten letters en illustraties.

Les 4
In ieder geval tekenen met witte en gekleurde stiften op zwart en craftpapier.  Maar ook werken met maskeervloeistof, het schrijven in een vorm en mooie achtergrondjes maken met brushpennen! Ik ga wat materiaal bespreken, welke fineliners, welk papier, etc. En….. weer een quote tekenen! Je eindwerk, vol met krullen, banners en wat je maar wil. Deze laatste quote teken je op een speciale ondergrond. Welke? Dat is nog een verrassing!