Cursus Handlettering Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam – 4 lessen – VOL
Cursus Handlettering
7 tot en met 28 november 2017
19.30 – 21.30 uur
Beatrijsstraat 70c, Rotterdam

Cursus Handlettering Rotterdam

 

 

 

 

Wat ga je allemaal doen in de lessen? Iedere les besteed ik aandacht aan de compositie. Hoe zet je de woorden nou mooi op papier en met welke lettertypes? Welk gevoel krijg je van sommige woorden en welk lettertype gebruik je dan? Veel oefenen en tijdens het laatste uur van iedere les ga je een door mij opgegeven quote tekenen zodat iedereen dezelfde quote op zijn eigen manier tekent. Leuk om naar de verschillen te kijken!

Les 1
Oefenen met rechte letters (romein of roman) en het aanbrengen van schaduw. Verder: hoe zet je een quote op papier (compositie) en aandacht voor spatiëring van de letters. Aan het eind van de les maak je een quote met alleen rechte letters, groot en klein. Oh ja, en een klein beetje geschiedenis en achtergrond :).

Cursus Handlettering

Les 2
Oefenen met cursieve letters (Italic).  Ook hier weer oefenen en uiteindelijk een quote tekenen met rechte en cursieve  letters. Ook aandacht voor Modern Calligraphy en het tekenen van letters met brushpennen.
Cursus handlettering Rotterdam
Les 3
Lekker tekenen! Banners, frames, labels, krullen en allerlei leuke illustraties (pijlen, bloemen, sterren, etc.) En je tekent een quote waarbij je gebruik gaat maken van alle soorten letters en illustraties.

Les 4
In ieder geval tekenen met witte en gekleurde stiften op zwart en craftpapier.  Ik ga wat materiaal bespreken, welke fineliners, welk papier, etc. En….. weer een quote tekenen! Je eindwerk, vol met krullen, banners en wat je maar wil. En…. verrassing: deze quote ga je tekenen op een krijtbordje. Het krijtbordje (inclusief chalkmarker) neem je mee naar huis zodat je eindeloos kunt blijven oefenen! Check dit filmpje op YouTube!

€ 110,-

Deze prijs is per persoon voor 4 lessen inclusief alle materialen, koffie, thee, iets lekkers! Inschrijven kan door een email te sturen naar info@helene-illustraties.nl.