Dagworkshop Art Nouveau kaart

Dagworkshop Art Nouveau kaart

Inclusief lunch

Zaterdag 7 september
10.00-15.00

€ 105,- p.p.
Deze prijs is per persoon, inclusief lunch, koffie, thee, lekkers en gebruik van alle materialen.

Locatie: Veldkersfabriek, Veldkersweg 39, 1e etage, Rotterdam-Schiebroek

Ik hou van de zwierige, sierlijke Art Nouveau stijl die rond 1900 populair was, een stijl die uitnodigt om te gaan tekenen! Omdat deze stijl zich goed leent voor grafisch (teken)werk, ga je in deze workshop Art Nouveau-kaart gebruik maken van je eigen creativiteit en fantasie om een Art Nouveau-kaart te tekenen op A5 of A6 formaat. Uiteraard met behulp van allerlei voorbeelden, zie hieronder mijn tekeningen en tekeningen van eerdere deelneemsters. Superleuk, en…. ook nog eens heel ontspannend om te doen!

Inhoud dagworkshop Art Nouveau-kaart

Wat ga je doen tijdens deze dagworkshop Art Nouveau-kaart tekenen? Na een korte uitleg over deze kunststroming, waarbij ik zorg voor veel voorbeelden zodat je eigen creativiteit aangewakkerd wordt, doe je eerst een paar leuke tekenoefeningen. Om er een beetje ‘in’ te komen! Vervolgens maak je een schets van je eigen Art Nouveau-kaart op A6 of A5 formaat. Als het lukt neem je, nog in het ochtenddeel, deze schets over op gekleurd of wit tekenpapier.

Na de lunch starten we met het 2e deel van de workshop. Je werkt je tekening verder uit met fineliner en je brengt kleur aan met kleurpotloden of Inktense potloden (bij dit laatste materiaal gebruik je water om de kleur uit te werken). De workshop wordt afgesloten met een evaluatie van alle tekeningen (leuk om het werk van anderen te bekijken!) en ga je met een hoofd vol inspiratie weer naar huis!

Inschrijven

Dat kan via e-mail: info@helene-illustraties.nl onder vermelding van Workshop Art Nouveau-kaart en de datum. Wil je meer weten over mijn andere tekenlessen? Een overzicht van alle datums en tekenlessen vind je hier.

Mijn tekeningen

Tekeningen van deelnemers

Workshop Art Nouveau Kaart