Fijne Kerstdagen en een super 2018!

Fijne Kerstdagen en een super 2018!

Fijne Kerstdagen en een super 2018!

Voor iedereen die al eens een workshop of cursus bij mij gedaan heeft en voor alle toekomstige deelnemers. Ik hoop jullie allemaal in 2018 (weer) een keer te zien.  In de agenda op deze website staan trouwens alle data overzichtelijk voor je op een rijtje!

Fijne Kerstdagen

Mijn kerstkaart voor dit jaar was een getekend recept. De Kerstdagen staan natuurlijk in het teken van lekker eten en gezellig samenzijn dus misschien is dit recept precies wat je zoekt als nagerecht. Lekker, fris en ook nog eens heel feestelijk met de mandarijntjes en bitterkoekjes. Ik heb Grand Marnier gebruikt als sterke drank maar Amaretto kan zeker ook! En in deze tiramisu zitten geen rauwe eiwitten, ook wel handig :).

Enne, mocht je dit receptje inderdaad maken stuur me dan een fotootje van het resultaat. Dan kan naar info@helene-illustraties.nl

Hieronder nog even het uitgetypte recept (voor 4 personen):

  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 gram mascarpone
  • 2 à 3 eetlepels witte basterdsuiker

Meng dit goed doorelkaar. Voeg er dan nog 200 ml opgeklopte gezoete slagroom aan toe.

Vervolgens snijd je de boven- en onderkant van 6 mandarijnen, daarna ook de schil inclusief het witte vliesje. Vang het sap op en snijd de ontvelde mandarijntjes in stukjes.

Pak 4 mooie glazen en verkruimel er een laagje bitterkoekjes in, giet daarop wat mandarijnsap en Grand Marnier (naar smaak!). Dan een laagje van het slagroom- mascarponemengsel en daarop de stukjes mandarijn. Herhaal dit tot het glaasje vol zit en probeer te eindigen met het slagroom-mascarponemengsel zodat je daarop nog wat cacaopoeder kunt strooien. Lekkerrr!

Fijne Kerst!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.