Informatie over mijn tekenlessen tijdens Corona

Informatie over mijn tekenlessen tijdens Corona

Voor iedereen die graag weer een workshop wil komen volgen bij Tekenschool aan de Rotte heb ik goed nieuws. Dit najaar gaan mijn tekenworkshops en -cursussen gelukkig door! En ik volg natuurlijk de regels van de overheid inzake Corona dus hieronder mijn voorzorgsmaatregelen.

Welke maatregelen neem ik:
– iedereen zit op 1,5 meter afstand van elkaar (en van mij)
– er is bij iedere tekenles plek voor maximaal 7 deelnemers (behalve bij de workshops Kruiden Tekenen, daar is plek voor maximaal 9 deelnemers)
– bij binnenkomst maak je je handen schoon met desinfecterende handgel
– bij iedere werkplek staat een klein flesje met desinfecterende handgel zodat je je handen kunt desinfecteren wanneer je maar wil
– bij iedere werkplek staan alle materialen die je gaat gebruiken tijdens de les. In principe hoef je dus niets van elkaar te lenen of gezamenlijk te gebruiken.
– ik schud geen handen bij binnenkomst
– deze zomer was het makkelijk: de deur stond gewoon open tijdens de tekenles. Nu de koudere periode eraan komt hou ik de deur op een kier open. Sowieso is het een oud pand dus hier en daar kieren de kozijnen! Genoeg ventilatie!
– vanwege de 1,5 meter afstand die we tot elkaar moeten houden, geef ik zoveel mogelijk uitleg op afstand: op het bord en mondeling.
– voor en na iedere les maak ik alle deurknoppen, de trapleuning en de wc schoon met een desinfecterend middel
– ik zorg voor desinfecterende handzeep en genoeg keukenrol om je handen te wassen en te drogen, zowel boven in de lesruimte als bij het toilet
– als ik zelf of mijn gezinsleden verkoudheidsklachten hebben, zal ik de les annuleren en krijg je het betaalde bedrag terug
– ik maak altijd iets lekkers klaar en normaal zou iedereen van hetzelfde schaaltje pakken. Tijdens Corona staat er bij iedereen een eigen schaaltje met mijn zelfgebakken koekjes. Verder schenk ik (met gepaste afstand) koffie en/of thee in.

Ook heb ik een aantal punten voor deelnemers:
– als jij, of je huisgenoten, gezondheidsklachten hebben (zoals verkoudheid, hoesten, koorts, keelpijn of een loopneus) kun je niet naar de les komen
– bij binnenkomst schud je geen handen
– je houdt zelf ook de 1,5 meter afstand tot elkaar in de gaten

En, voor diegenen die liever nog niet op pad willen (of kunnen) gaan heb ik goed nieuws! Er staan een aantal leuke en inspirerende tekenoefeningen op mijn YouTube-kanaal. In deze video’s teken ik zelf en ik leg ondertussen uit wat ik doe en wat je nodig hebt. Er zit vast iets leuks voor je bij!

De video’s blijven gewoon staan dus je kunt zelf kiezen wanneer je ze wil bekijken. Veel plezier en tot ziens!