Informatie over mijn tekenlessen tijdens Corona

Informatie over mijn tekenlessen tijdens Corona

Op dinsdagavond 17 november is er tijdens de persconferentie weer een versoepeling van de regels aangekondigd voor groepen buitenshuis voor de periode vanaf 18 november tot en met 8 december. Dat betekent dat, als het goed blijft gaan, de workshops in december gewoon door kunnen gaan! Heb je je ingeschreven voor een workshop in december dan ontvang je via e-mail bericht van mij.

In de tussentijd ben ik achter de schermen bezig met online tekencursussen èn is er een nieuw Teken-Thuis pakket! Met Kerst-thema deze keer! Meer info op de pagina Kerst Teken-Thuis pakket.

Kerst Teken-Thuis pakket

Welke maatregelen neem ik sowieso:
– iedereen zit op 1,5 meter afstand van elkaar (en van mij).
– mondkapje op bij binnenkomst, als je gaat zitten mag-ie af.
– bij je binnenkomst heb ik een mondkapje op, bij de uitleg doe ik ‘m af, maar zodra ik ga rondlopen doe ik ‘m op.
– er is bij iedere tekenles plek voor maximaal 6 deelnemers (+ ikzelf), totaal 7 mensen bijeen in de ruimte met anderhalve meter afstand.
– bij binnenkomst maak je je handen schoon met desinfecterende handgel.
– bij iedere werkplek staat een klein flesje met desinfecterende handgel zodat je je handen kunt desinfecteren wanneer je maar wil.
– bij iedere werkplek staan alle materialen die je gaat gebruiken tijdens de les. In principe hoef je dus niets van elkaar te lenen of gezamenlijk te gebruiken.
– ik schud geen handen bij binnenkomst.
– na afloop van de les hoef je niet op te ruimen. Dat doe ik zodat er niet onnodig wordt rondgelopen.
– deze zomer was het makkelijk: de deur stond gewoon open tijdens de tekenles. Nu, in de koudere periode, hou ik de deur of een raam op een kier open. Sowieso is het een oud pand, hier en daar kieren de kozijnen, zorg dus voor een sjaal of warme trui.
– vanwege de 1,5 meter afstand die we tot elkaar moeten houden, geef ik zoveel mogelijk uitleg op afstand: op het bord en mondeling.
– voor en na iedere les maak ik alle deurknoppen, de trapleuning en de wc schoon met een desinfecterend middel.
– ik zorg voor desinfecterende handzeep en genoeg keukenrol om je handen te wassen en te drogen. Bij het toilet kan iedereen een schoon handdoekje pakken.
– als ik zelf of mijn gezinsleden verkoudheidsklachten hebben, zal ik de les annuleren en krijg je het betaalde bedrag terug.
– ik maak altijd iets lekkers klaar en normaal zou iedereen van hetzelfde schaaltje pakken. Tijdens Corona staat er bij iedereen een eigen schaaltje met mijn zelfgebakken koekjes. Verder schenk ik (met gepaste afstand) koffie en/of thee in (met handschoentjes).

Ook heb ik een aantal punten voor deelnemers:
– als jij, of je huisgenoten, gezondheidsklachten hebben (zoals verkoudheid, hoesten, koorts, keelpijn of een loopneus) kun je niet naar de les komen
– bij binnenkomst schud je geen handen
– je houdt zelf ook de 1,5 meter afstand tot elkaar in de gaten

En, voor diegenen die liever nog niet op pad willen (of kunnen) gaan heb ik goed nieuws! Er staan een aantal leuke en inspirerende tekenoefeningen op mijn YouTube-kanaal. In deze video’s teken ik zelf en ik leg ondertussen uit wat ik doe en wat je nodig hebt. Er zit vast iets leuks voor je bij!

De video’s blijven gewoon staan dus je kunt zelf kiezen wanneer je ze wil bekijken. Veel plezier en tot ziens!