Kokoskoekjes met jam

Kokoskoekjes met jam

Makkelijk om te maken en superlekker: kokoskoekjes met jam! Dus heb je een keer zin om koekjes te bakken, probeer deze dan eens, succes gegarandeerd!

Enne, nog een leuk ideetje! Zet je favoriete koekjes-, taart- of cakerecept om in een gezellige tekening (zie foto hieronder). In de workshop Recept Tekenen leer ik je hoe je dit precies aanpakt (ook leuk om zo’n getekend recept kado te geven samen met wat bakspullen).

Kokoskoekje met jam

Ingrediënten kokoskoekjes:

170 gram roomboter (beetje laten smelten zodat het makkelijk mengt met de suiker)
100 gram suiker
1 eetlepel vanille extract
280 gram bloem
snufje zout
1 losgeklopt ei
kokosrasp
jam / lemoncurd

Boter en suiker mixen, daarna vanille, bloem en zout erbij. Rul deeg kneden en balletjes ter grootte van walnoot maken. Door het geklutste ei halen en daarna door de kokosrasp. Op de bakplaat leggen, kuiltje erin drukken met je duim en het kuiltje vullen met jam of lemoncurd.
Oven voorverwarmen op 175 graden, daarna 21 minuten bakken. Yum!