Over mij

Over mij

Hi! Op deze pagina vind je wat informatie over mij zodat je weet wie je tegenover je hebt. Ik ben Hélène Peters en ik geef mijn tekenworkshops en -cursussen bij Tekenen in Rotterdam, mijn tekenschool vanaf 2014. Tekenen in Rotterdam is gevestigd in Het Atelier van De Buurvrouw aan de Larikslaan 200 in Schiebroek.

Ik teken en schilder al mijn hele leven, soms ook gewoon naast een parttimebaan. Sinds 2014 ben ik full time begonnen met illustreren in opdracht en het geven van tekenlessen. Mijn opleiding heb ik door de jaren heen gehad bij heel veel verschillende tekendocenten van de SKVR in Rotterdam, tekenlessen in ateliers van verschillende kunstenaars en ook online heb ik regelmatig specifieke cursussen gevolgd om mijzelf te bekwamen in een bepaalde techniek.

Fotocredit: MATAF

Iedereen kan tekenen

Mijn lessen zijn een ontspannen moment, even aandacht voor jezelf en je tekening! En tussendoor leer je van alles. Hoe zet je je tekening eigenlijk op, waar moet je op letten bij het materiaal dat je gebruikt en hoe kies je je kleuren? Ik geef les in kleine groepen (maximaal 9 personen), zodat ik genoeg tijd heb voor iedereen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom in mijn lessen, ieder werkt op zijn of haar eigen niveau.

Mijn tekenworkshops en -cursussen voor jou

Ik hou zelf veel van (kleur)potlood, papier, fineliners, Ecoline, brushpennen en aquarelverf (of een mix daarvan). En met deze materialen ga jij ook aan de slag. Mijn onderwerpen haal ik uit de natuur: planten, kruiden, bloemen, insecten, paddenstoelen, vogels….en eten! Je leert bijvoorbeeld je favoriete recept om te zetten in een tekening of je maakt een mooie kruidentekening.

Liefhebbers van (of nieuwsgierigen naar) vloeibare inkt kunnen terecht in de workshop Ecoline. Ik werk graag met dat vloeibare materiaal met z’n felle kleuren! Heb je de smaak te pakken, dan kun je binnenkort doorstromen naar een nieuwe cursus Ecoline van 4 lessen. Verder zijn er nog meer tekencursussen van 4 lessen, zoals de cursus Vogels Tekenen, de Cursus Schetsboek Tekenen en de cursus Paddenstoelen Tekenen.
Maak kennis met verschillende onderwerpen en materialen en leer ondertussen van alles over compositie, kleurgebruik en realistisch natekenen.

Ontdek wat jouw stijl is en hoe je de materialen kunt gebruiken. Alle tekenspullen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen. Verder zorg ik iedere les voor iets lekkers (soms zelfgebakken) en na afloop krijg je een kleine goodybag!

Heb je geen tijd of woon je te ver weg? Kijk dan eens op mijn YouTube kanaal, daar vind je allerlei leuke tekenvideo’s. Veel plezier!

Inschrijven

Twijfel niet langer en kom gewoon een keer meedoen bij Tekenen in Rotterdam met één van mijn tekenworkshops. En als je de smaak te pakken hebt, kun je daarna meedoen met één van de cursussen van 4 lessen. Het actuele workshopaanbod vind je op mijn homepage. Je kunt je opgeven voor een van de lessen door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl. Tot dan!