Over mij

Over mij

Hi! Ik ben Hélène Peters en ik geef mijn tekenworkshops en tekencursussen in Rotterdam in mijn Tekenschool aan de Rotte. Bij mij kun je terecht om op een ontspannen manier te leren een mooie tekening te maken.

Ik leer je kijken naar vormen, leg je uit over de kleurencirkel en bespreek je aanpak. Wat ga je tekenen, hoe en waar vind je je inspiratie, hoe zit dat nou met de compositie en welke kleuren gebruik je?

Iedereen kan tekenen

Mijn lessen moeten een ontspannen moment zijn. Tijdens een middag of avond tekenen bij mij kom je tot rust. Met een hoofd vol ideeën ga je na afloop naar huis. Ik geef les in kleine groepen (6-8 personen), zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven. Ik vind het fijn om anderen het plezier van tekenen bij te brengen en bij hen de angst voor het presteren en het lege papier weg te nemen. Iedereen kan tekenen, ook als je het al heel lang niet meer hebt gedaan!

Tekenworkshops en -cursussen

Ik hou van (kleur)potlood, papier, fineliners, gekleurde inkt en aquarelverf (of een mix daarvan). Met deze materialen ga ook jij aan de slag in mijn lessen. In de workshops staan thema’s als recepten, kruiden en wilde planten centraal. Je leert je favoriete recept om te zetten in een tekening of je werkt in een dagdeel een schets van mooie kruiden uit.

Liefhebbers van (of nieuwsgierigen naar) vloeibare inkt kunnen terecht in de workshop Ecoline. Ik werk graag met dat vloeibare materiaal met z’n felle kleuren! Heb je de smaak te pakken, dan kun je doorstromen naar de cursus Ecoline van 4 lessen. Het populaire Handlettering bied ik aan als workshop en als cursus. Ontdek wat jouw stijl is en hoe je de materialen voor je kunt laten werken. Alle tekenspullen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te nemen. Bovendien bak ik voor iedere les iets lekkers!

In mijn tekenworkshops neem je altijd iets leuks mee naar huis, vaak in een lijstje zodat je het resultaat gelijk kunt ophangen. In mijn tekencursussen wordt uitgebreider aandacht besteed aan de verschillende materialen en de aanpak. Ook na de cursus ga je naar huis met een paar mooie tekeningen. De lessen beginnen met wat tekenoefeningen om los te komen, daarna werkt ieder op zijn eigen niveau aan de opdracht.

Mijn tekenworkshops en tekencursussen geef ik in mijn Tekenschool aan de Rotte in Rotterdam. Een fijne, lichte, inspirerende ruimte met een mooie, romantische tuin.

Inschrijven

Twijfel niet langer en kom meedoen met een van mijn tekenlessen. Meer informatie vind je op deze website. Je kunt je opgeven voor een van de lessen door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl. Tot dan!

Werk in opdracht

Naast het geven van mijn tekenlessen teken ik in opdracht. Ik maakte o.a. de kruiden-illustraties voor Libelle Tuin&Zo en de prentenboek-serie Mila op reis voor Riksja Travel. Wil je meer weten over mijn tekenwerk in opdracht neem dan contact met mij op via info@helene-illustraties.nl of kijk op de pagina samenwerken.