Prentenboek Kroelmajoor

Prentenboek Kroelmajoor

Sinds september 2017 ben ik bezig met illustraties voor het prentenboek Kroelmajoor.

En hij heeft ook een eigen Facebookpagina! Volg Kroelmajoor en blijf op de hoogte. Ik post verschillende filmpjes over de voortgang op deze Facebookpagina, dus ik raad je aan om zeker even te kijken!

Het wordt een superkleurrijk boek voor kleine kinderen (meisjes en jongens) van 0 – 6 jaar om voor te lezen voor het slapen. Het idee en alle tekstjes zijn van Caroline Melissant van INZee Communicatie & Trends en ik ben zelf al een tijdje bezig met de illustraties, 10 in totaal! Zo geweldig leuk om te doen!

Waar gaat het verhaal eigenlijk over? 

De hoofdpersoon is Kroelmajoor, een jongetje in pyama met daaroverheen een uniformjasje. Samen met zijn 2 vriendjes Kaketoe en Paard gaat hij op zoek gaat naar knuffels en kusjes om beter in slaap te kunnen vallen. En hij ontmoet van allerlei personen die hem daarbij proberen te helpen.

Met welke materialen werk ik?

Ik teken de illustraties op A3 papier waarbij ik de basis opzet met aquarelverf. Als alles droog is werk ik de illustratie verder af met kleurpotloden om meer diepte en levendigheid te krijgen.

Wanneer is het gedrukt en te koop?

Op dit moment ben ik al een aardig eind op weg dus ik verwacht dat het boekje dit jaar sowieso helemaal klaar zal zijn, ik hoop vóór de zomer!