Recept Blauwe Bes Citroen Cake

Recept Blauwe Bes Citroen Cake

Heerlijk fris en makkelijk om te maken, dit recept voor een Blauwe Bes Citroen Cake van Ottolenghi. Ik heb ‘m vandaag gebakken voor de Tekenen, Taart en Thee middag op zaterdagmiddag 17 augustus. En ik ga ‘m zeker vaker maken! Ik kreeg het recept van een goede vriendin. Bedankt Céline voor de tip :)!

Blauwe Bes-Citroen cake
(Recept van Ottolenghi)

Recept Blauwe Bes Citroen Cake

150 gram boter (zacht)
190 gram kristalsuiker
2 citroenen (2 eetlepels sap en 2 eetlepels rasp)
1 theelepel vanille-extract
3 grote eieren
90 gram zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
110 gram amandelmeel (eventueel zelfrijzend)
150 gram blauwe bessen

Glazuur 

50 gram blauwe bessen
Ongeveer 100 gram poedersuiker

Hoe maak je ‘m?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in (langwerpig) of gebruik bakpapier. Doe de (zachte) boter, de suiker, al het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en het vanille-extract in een kom en mix alles 3 tot 4 minuten tot een glad beslag. Zet de snelheid van de mixer op halfhoog en voeg steeds een ei toe. Het beslag kan licht schiften maar dat is niet erg.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het zout in 3 porties toe en mix nog even goed. Spatel er vervolgens de (150 gram) blauwe bessen doorheen (niet mixen) en giet het beslag in de bakvorm.

Bak de cake 15 minuten en strooi dan 50 gram blauwe bessen over de bovenkant. Zet nog 15 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Leg een aluminiumpapiertje over de bovenkant en bak nog eens 25 tot 30 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is (prik erin en als-ie er schoon uitkomt is het goed).

Haal de cake uit de oven en laat nog even 10 minuten afkoelen, stort hem dan op een rooster en laat de cake helemaal koud worden.

Dan het glazuur

Roer de rest van het citroensap (1 eetlepel) met de poedersuiker door elkaar en klop het glad. Giet de glazuur over de cake en strijk het met een spatel uit. 

Yess! Klaar! Geniet ervan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.