Receptje voor een lekker aardbeitaartje

Receptje voor een lekker aardbeitaartje

Een zomers receptje voor een lekker aardbeitaartje! Wat heb je nodig?

Receptje lekker aardbeitaartje

2 schoongeboende citroenen
3 gesplitste eieren (dooier en eiwit bewaren)
125 gram kristalsuiker
250 gram mascarpone
75 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram bloem
250 ml melk
250 gram aardbeien
2 zakjes vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gele schil van de citroenen en pers ze uit. Klop in de keukenmachine de eidooiers met 100 gram suiker in 5 minuten tot een bleekgeel luchtig mengsel. Klop de melk, 2 eetlepels mascarpone, de citroenrasp en het citroensap erdoor. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de bloem erdoor.

Klop vervolgens in een andere kom de eiwitten met de resterende 25 gram suiker stijf en spatel het daarna voorzichtig door het mengsel. Schep het beslag in de taartvorm (ca 24 cm) en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.  Laat héél langzaam afkoelen anders stort-ie in!

Snij intussen de aarbeien plakjes en schep om met de vanillesuiker. Roer de resterende mascarpone om met nog wat vanillesuiker en schep dit op de cake. Garneer vervolgens met de aarbeien. Yum!

Deze heerlijke citroencake met aardbeien was onderdeel van de high-tea die Laura en ik afgelopen zondag serveerden tijdens een workshop Handlettering voor een vrijgezellenfeestje. Wil je ook een keertje een workshop doen met lekkere high-tea? Meer info op de pagina workshops met high-tea van deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.