Voorwaarden Illustratie-opdrachten

Voorwaarden Illustratie-opdrachten

Voorwaarden Illustratie-opdrachten
Op al mijn in opdracht vervaardigde illustraties ligt een auteursrecht. Dat wil zeggen dat de illustratie mijn eigendom blijft tenzij ik hiervan (schriftelijk) afwijk en het recht overdraag aan de opdrachtgever (dit wordt dan expliciet vermeld in de offerte).

Prentenboek Kroelmajoor

De illustraties die ik in opdracht vervaardig zullen alleen gebruikt worden voor doeleinden zoals omschreven in de offerte. Indien de illustratie of een deel daarvan gebruikt wordt voor andere media/doeleinden dan afgesproken, dan behoud ik mij het recht voor om aanvullende kosten in rekening te brengen.

Ik maak na goedkeuring van de offerte altijd eerst een schets in (kleur)potlood. Ben je nog niet tevreden? Afhankelijk van de correctie stuur ik je kostenloos een nieuwe aangepaste schets in (kleur)potlood. Is de correctie erg groot of wil je een totaal nieuwe schets dan volgt een aanvullende offerte. Ben je tevreden dan ga ik verder met de uitwerking. Deze uitgewerkte illustratie kan niet kostenloos veranderd worden.

Wanneer ik een opdracht voor je uitvoer en je beslist in de schetsfase dat je toch niet verder wil gaan, dan breng ik standaard 1 uur à € 65,- in rekening. In alle overige gevallen breng ik de gemaakte kosten (op basis van een vooraf gedane offerte) in rekening.

Mijn uurprijs is € 65,- en per opdracht bekijk ik hoeveel uur ik verwacht nodig te hebben waarbij ik rekening hou met de grootte, het gebruik en de moeilijkheidsgraad van de illustratie.

Contact opnemen? E-mail info@helene-illustraties.nl