Workshop Art Nouveau-kaart

Workshop Art Nouveau-kaart

Dagworkshop, inclusief lekkere lunch van Westerkaatje!

Zaterdag 27 mei – VOL
10.00-15.00 uur

Woensdag 14 juni
10.00-15.00 uur

Bergse Linker Rottekade 14, Rotterdam

€ 89, p.p.
Deze prijs is per persoon, inclusief lunch, koffie, thee, lekkers en gebruik van alle materialen.

Ik hou van de zwierige, sierlijke Art Nouveau stijl die rond 1900 populair was, een stijl die uitnodigt om te gaan tekenen! Omdat deze stijl zich goed leent voor grafisch (teken)werk, ga je in deze workshop Art Nouveau-kaart gebruik maken van je eigen creativiteit en fantasie om een Art Nouveau-kaart te tekenen op A5 of A6 formaat. Uiteraard met behulp van allerlei voorbeelden, zie hieronder mijn tekeningen en tekeningen van eerdere deelneemsters. Superleuk, en…. ook nog eens heel ontspannend om te doen!

Workshop Art Nouveau

Inhoud workshop Art Nouveau-kaart

Wat ga je doen tijdens deze dagworkshop Art Nouveau-kaart tekenen? Na een korte uitleg over deze kunststroming, waarbij ik zorg voor veel voorbeelden zodat je eigen creativiteit aangewakkerd wordt, doe je eerst een paar leuke tekenoefeningen. Om er een beetje ‘in’ te komen! Vervolgens maak je een schets van je eigen Art Nouveau-kaart op A6 of A5 formaat. Als het lukt neem je, nog in het ochtenddeel, deze schets over op gekleurd of wit tekenpapier.

Na de lunch (bij mooi weer buiten in de tuin), starten we met het 2e deel van de workshop. Je werkt je tekening verder uit met fineliner en je brengt kleur aan met kleurpotloden of Inktense potloden (bij dit laatste materiaal gebruik je water om de kleur uit te werken). De workshop wordt afgesloten met een evaluatie van alle tekeningen (leuk om het werk van anderen te bekijken!) en ga je met een hoofd vol inspiratie weer naar huis!

Deze workshop Art Nouveau-kaart, is eigenlijk onderdeel van de Mixed Tekencursus 2 maar nu dus apart als dagworkshop te volgen inclusief lekkere lunch!

Inschrijven

Dat kan via e-mail: info@helene-illustraties.nl onder vermelding van Workshop Art Nouveau-kaart en de datum. Wil je meer weten over mijn andere tekenlessen? Een overzicht van alle datums en tekenlessen vind je hier.

Lunch van traiteur Westerkaatje

Eigen werk

Werk van deelnemers

Achtergrond

Art Nouveau is een kunststroming die ontstond rondom 1900 als verzet tegen de massaproductie. Als reactie op de zware vormen en het weinig inspiratieloze neo-classicisme, gingen kunstenaars en architecten op zoek naar iets nieuws. Iets moderns en meer zwierig.
Art Nouveau (in Duitsland en Oostenrijk Jugendstil) werd breed doorgevoerd. Van meubels, hekwerk en gevels tot affiches, bestek en vazen. Er werd veel gebruik gemaakt van glas en staal en de stijl kenmerkt zich door de sierlijke en zwierige lijnen (de ‘zweepslag’), organische vormen en was vaak asymmetrisch. Laat je dus inspireren door deze stijl en maak je eigen Art Nouveau kaart!

Voorbeelden Art Nouveau stijl