Workshop Kruiden en Bloemen met inkt

Workshop Kruiden en Bloemen met inkt

Nieuwe datums juni t/m augustus 2022
Rotterdamse Munt, Rosestraat 200, Rotterdam

In de zomer van 2022 ben ik weer bij Rotterdamse Munt voor een aantal workshops. Wil je op de hoogte blijven van de workshopdatums? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief dan weet je het als eerste. Stuur een e-mail naar info@helene-illustraties.nl en ik zet je op de verzendlijst!

Is er geen plek meer bij deze workshop? Misschien is de workshop Kruiden Tekenen dan een mooi alternatief. Op de pagina Kruiden Tekenen van deze website vind je alle info.


Inhoud

In deze workshop Kruiden en Bloemen met inkt begin je met wat oefeningen met Oostindische Inkt, een kroontjespen en penseel in de plantenkas of op het terras van Rotterdamse Munt (dat hangt af van het weer op het moment van de workshop).

Vervolgens lopen we gezamenlijk door de tuin en maak je, in een tekenschriftje, allerlei snelle schetsen met potlood van de prachtige kruiden en eetbare bloemen die je ziet.

Ik help je bij het kijken en het zoeken naar de verschillen in de planten: welke vorm hebben de bladeren van de plant, hoe ziet de stengel eruit en hoeveel blaadjes heeft die bloem eigenlijk? Eventueel pak je er een stoeltje bij en geniet van het gezoem van de bijen om je heen.

Kies vervolgens een plekje in de tuin of de kas om één van je schetsen op mooi papier verder uit te werken met Oostindische inkt en een kroontjespen. Het gaat er in deze workshop vooral om dat je veel schetsen/tekeningen maakt van allerlei details van de verschillende kruiden, zoals bladeren, takjes en bloemen.

Ik zorg voor alle materialen en je gaat naar huis met schriftje vol met schetsen van planten, bloemen en kruiden en (als je er aan toe komt) een mooie, uitgewerkte inkttekening. Oh, en natuurlijk, een hoofd vol inspiratie.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor deze workshop door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl ovv Kruiden en Bloemen met Inkt en de datum. De workshop is inclusief Kruidenthee, Zomerwater en wat lekkers tijdens de workshop, gebruik van alle materialen en een kleine goodybag (inclusief schets-schriftje) na afloop. 

Nog niet genoeg getekend en kun je geen afscheid nemen van die prachtige kruidentuin van Rotterdamse Munt? Geef je dan op voor de workshop Kruiden Tekenen. Je kunt je ervaring uit deze workshop gebruiken om met fineliner en aquarelverf 2 kruidentekeningen te maken die je vervolgens meeneemt in een lijst. Het kan gelijk aan de muur!

Mijn eigen inkttekeningen

Werk van deelnemers