Citroencake
Heerlijk frisse, zachte citroencake en nog vegan ook! Het laagje citroenglazuur maakt het helemaal af. Je maakt ‘m met Alpro Soya yoghurt, mild & creamy en je kunt er eindeloos mee variëren. Vervang de citroen voor kersen en neem dan de vanilleyoghurt-variant van Alpro Soya. Heerlijk!
Ingrediënten
350 gram tarwebloem
330 gram witte suiker
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
Citroenrasp van 1 schoongeboende citroen
200 ml zonnebloem olie
300 ml Alpro Soya Mild & Creamy citroen of naturel yoghurt
Citroensap van 1 citroen
Hoe maak je de citroencake?
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Meng bloem, suiker, zout ,
rasp van 1 citroen en bakpoeder.
Meng de zonnebloemolie, de Alpro Soya yoghurt en het citroensap in een maatbeker. Even goed roeren
en giet deze vloeistof dan bij de droge ingrediënten. Meng vervolgens alles met een lepel tot een
beslag en giet in de bakvorm. Zet de cake voor ongeveer 50 minuten in de oven en check na 40 minuten met een satéprikker of de cake gaar
is. Zit er nog beslag aan de satéprikker, dan moet-ie nog even.
Voor het glazuur:
Het sap van 1 citroen met poedersuiker mixen tot het een witte, nog redelijk vloeibare substantie heeft. Dan verdeel je het glazuur met een pannenlikker over de afgekoelde (!) cake. Laten staan tot het glazuur hard geworden is en dan kun je de cake voorzichtig in stukjes snijden.
Eet smakelijk!
Wil je je lievelingsrecept een keer omzetten in een mooie recepttekening? Kom dan een keer meedoen aan de workshop Recept Tekenen, nieuwe datums voor 2025 volgen zsm!