Cursus Schetsboek tekenen

Cursus Schetsboek tekenen

Inclusief aquarelblokje van Hahnemühle!

Groep 1 en 2 van de cursus Schetsboek Tekenen zijn vol. De deelneemsters krijgen steeds als eerste de mogelijkheid om door te gaan naar de volgende serie. In totaal zijn er 5 series van 4 lessen.

Wil je graag meedoen, stuur dan een e-mail naar info@helene-illustraties.nl en ik zet je vrijblijvend op de reservelijst. Als er een plekje vrijkomt dan stuur ik je een bericht per e-mail en kun je beslissen of je met die serie mee komt doen. De lessen staan min of meer los van elkaar dus je kunt tijdens iedere serie instromen. Geef duidelijk aan of je als reserve wil staan voor de woensdag- of de zaterdaggroep.

Groep 1 Woensdagochtenden van 27 november t/m 18 december (serie 4) – VOL
De huidige groep gaat volledig door, als je op de reservelijst staat voor de woensdagcursus en er komt toch een plek vrij, dan ontvang je bericht.
10.00-12.30

Groep 2 – Zaterdagochtenden van 26 oktober t/m 16 november (serie 3)
Alle deelnemers van serie 2 in juni krijgen de mogelijkheid om door te gaan naar deze serie. Als er plekken vrijkomen en je staat op de reservelijst, dan ontvang je hierover bericht.

Groep 3 – Zaterdagochtenden in maart 2025 (serie 1) – precieze datums nog niet bekend
Dit wordt een nieuwe groep (3) van 5x 4 lessen (je kunt je iedere keer voor 4 lessen inschrijven). Als je op de reservelijst staat voor de zaterdagcursus, ontvang je hierover bericht zodra de datums bekend zijn (najaar 2024).

€ 210,- p.p
Deze prijs is per persoon, inclusief A6 aquarelblokje van Hahnemühle, gebruik van alle materialen, koffie, thee en iets lekkers. Als je al een aquarelblokje hebt van een eerdere cursus, dan is de prijs € 199,-.

Locatie: Veldkersfabriek, Veldkersweg 39, 1e etage, Rotterdam-Schiebroek

Klik hier voor een video met afbeeldingen uit mijn eigen aquarelblokje

Cursus Schetsboek Tekenen

klik op de afbeelding voor een video van het boekje

Inhoud cursus Schetsboek Tekeningen

Tijdens deze cursus Schetsboek Tekenen werk je aan tekeningen met aquarelverf, ecoline en fineliner in een handzaam A6 spread aquarelblokje van Hahnemuhle (de volgorde zoals die getoond wordt in deze video is niet perse de volgorde tijdens de lessen).

Wat ga je tekenen tijdens de cursus Schetsboek Tekenen?

Je ziet het al aan de voorbeelden in de video: het wordt een schetsboekje vol ervaringen, van herinneringen aan vakanties, oefeningen in technieken en oefeningen in onderwerpen. Je krijgt van mij verschillende opdrachten tijdens de les (met uitleg natuurlijk en meestal begin ik met een kleine tekenoefening).
En als je tekening nog niet af is kun je deze verder thuis uitwerken zodat je uiteindelijk een mooi aantal tekeningen in je eigen schetsboekje verzamelt!
Ik besteed aandacht aan de compositie van je pagina’s, je leert iets over handlettering en je oefent met materialen als Inktense potloden, Ecoline, aquarelverf en verschillende markers.

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl ovv Cursus Schetsboek tekenen en de datum.

Mijn tekeningen

Het leuke is dat je na afloop van de cursus Schetsboek Tekenen, thuis en op vakantie (want het boekje is handig om mee te nemen), geïnspireerd wordt om zelf verder te gaan met het vullen van je schetsboekje! En… deze cursus krijgt een vervolg in januari/februari voor nog eens 4 lessen!

De actuele workshop- en cursusagenda vind je op mijn homepage.

Tekeningen van deelnemers