Cursus hoe teken je een vogel

Cursus hoe teken je een vogel

Zaterdagmiddagen 22 mei t/m 12 juni – VOL
13.30 – 16.00

Nieuwe datums begin 2022

€ 152,- p.p.

Locatie: Bergse Linker Rottekade 14, Rotterdam

De prijs is per persoon, inclusief gebruik van alle materialen, koffie thee en een zelfgebakken lekkernij!

Er is trouwens ook een online cursus Vogels Tekenen. Deze online cursus is minder uitgebreid dan onderstaande cursus maar ook heel leuk als je vogels wil leren tekenen. Je werkt dan vooral met potlood en je uiteindelijke tekening voer je uit met fineliner en Ecoline Brushpennen. Meer weten? Kijk op de website van de TuinClub!

Inhoud cursus: hoe teken je een vogel

Hoe teken je een vogel? Ik leer je kijken naar vormen en verhoudingen en in 4 lessen maak je kennis met verschillende materialen zoals potlood, fineliner, Ecoline en Inktense potloden.

Iedere les begint met een aantal (teken)oefeningen en ik geef je uitleg over het materiaal van die les en een plan van aanpak. Daarna ga je met het onderwerp (een vogel!) en het betreffende materiaal aan de slag om een mooie illustratie te maken op A5 of A4 formaat.

Uiteindelijk heb je na de cursus een aantal mooie tekeningen van een vogel, uitgevoerd in verschillende materialen (ook leuk om te kiezen voor 1 vogel) En natuurlijk heb je ook gelijk heel veel nieuwe kennis, ervaring en inspiratie opgedaan !

Kijk ook eens op de website van de Vogelbescherming om inspiratie op te doen en voor mooie tekeningen en foto’s van vogels. Of doe mee met de nationale tuinvogel-telling om helemaal in de stemming te komen!

Tip: naast de cursus Hoe teken je een Vogel heb ik nog een andere cursus van 4 lessen waarbij een natuuronderwerp centraal staat: de cursus Hoe teken je een paddenstoel. Leuk voor in de herfst!

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl. De cursus is voor iedereen die van tekenen houdt, beginners èn gevorderden. Ik werk met kleine groepen, maximaal 6 deelnemers. Dus genoeg tijd voor uitleg en persoonlijke begeleiding.

Werk van deelnemers

Mijn eigen vogels