Cursus Vogels Tekenen

Cursus Vogels Tekenen

Zaterdagochtenden 14 september t/m 5 oktober – nog 1 plek!
4 lessen
10.00 – 12.30 uur

€ 199,- p.p.
Deze prijs is per persoon, inclusief gebruik van alle materialen, koffie thee en iets lekkers.

Locatie: Veldkersfabriek, Veldkersweg 39, 1e etage, Rotterdam-Schiebroek

Cursus Vogels Tekenen

Inhoud cursus Vogels Tekenen:

Hoe teken je een vogel? In deze cursus Vogels Tekenen leer ik je kijken naar vormen en verhoudingen. In 4 lessen teken je verschillende vogels en maak je kennis met heel veel materialen zoals potlood, fineliner, aquarelverf, Ecoline en Inktense potloden.

Iedere les begint met een (teken)oefening en ik geef je uitleg over het materiaal van die les en een plan van aanpak. Daarna ga je met het onderwerp (een vogel dus!) en het betreffende materiaal aan de slag om een mooie tekening te maken op A5 of A4 formaat.

Les 1 –  teken verschillende vogels zo realistisch mogelijk met potlood en fineliner (eventueel kunnen deze ingekleurd worden met kleurpotlood of aquarelverf).

Les 2 – optie 1 teken een vogel met potlood en fineliner en kleur in met een paar kleuren Ecoline (of de wat moeilijkere variant: maak een vlek met Ecoline en haal hier een vogel uit) – de vogel mag fantasiekleuren hebben!

Les 3 – een mixed media les: gebruik stukjes papier uit tijdschriften, lijm en gesso creëer met Inktense potloden een mooie fantasievogel.

Les 4 – in deze les maak je alle tekeningen af en als je tijd hebt kun je eventueel een nieuwe tekenopdracht uitwerken. Teken een realistische vogel naar keuze met Inktense potloden.

Uiteindelijk heb je na de cursus Vogels Tekenen een aantal tekeningen van een vogel, uitgevoerd in verschillende materialen.

Kijk ook eens op de website van de Vogelbescherming om inspiratie op te doen en voor mooie tekeningen en foto’s van vogels. Of doe mee met de nationale tuinvogel-telling om helemaal in de stemming te komen!

Inschrijven cursus Vogels Tekenen

Wil je meedoen met de cursus Vogels Tekenen? Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@helene-illustraties.nl. De cursus is voor iedereen die van tekenen houdt, beginners èn gevorderden. Ik werk met kleine groepen, maximaal 6 deelnemers. Dus genoeg tijd voor uitleg en persoonlijke begeleiding.

Tekeningen van deelnemers

Mijn tekeningen