Kerst DIY

Kerst DIY

Leuke (en niet al te moeilijke) Kerst DIY! Kaarslichtjes voor op de Kersttafel, gemaakt van lege jampotten. Of andere lege potjes, als het maar van glas is.

Kerst DIY
Kaarslichtjes voor de Kersttafel

Wat heb je nodig?

– lege, schone glazen jampotten
– waxinelichtjes
– touw of ijzerdraad
– Chalkmarkers (krijtmarkers)

Hoe doe je het?

Teken met behulp van het voorbeeldvel hieronder, hulst, kerstballen en mistletoe op de buitenkant van de jampotten. Wikkel vervolgens een touwtje of ijzerdraadje om de potten, doe er een waxinelichtje in en klaar is je Kerstlichtje! En als Kerst voorbij is was je de potjes onder de kraan gewoon weer schoon. Supereasy!
Zorg er trouwens wel voor dat je met droge handen de potjes vastpakt, anders veeg je de tekening er zo weer af!

Je kunt met deze krijtmarkers overigens op allerlei glazen ondergronden tekenen, ook op ramen of spiegels dus. En met een nat doekje haal je alles in een mum van tijd weer weg. Je kunt er trouwens beter niet mee op een schoolbord tekenen, dan trekt het krijt in het schoolbord en krijg je het er niet meer af.

Hieronder een handige hoe-teken-je-uitleg om hulst, mistletoe en een kerstbal te tekenen voor deze Kerst DIY. Makkelijk toch? Sla dit vel ergens op en print het uit!

Kerst DIY

Let op: het ijzerdraad kan erg warm worden als het waxinelichtje aan is. Verplaats het potje dus pas als het kaarsje een tijdje uit is. Ook het glas kan warm worden, voorzichtig vastpakken dus of gewoon laten staan :).
En je moet natuurlijk ook opletten dat het touw dat je om de glazen pot heen wikkelt niet in de buurt van de vlam komt….