Pecankoekjes met sinaasappel

Pecankoekjes met sinaasappel

Notige pecankoekjes met sinaasappelrasp en verse gember, lekker voor in de herfst/winter! Enne…. de hoeveelheid suiker en boter valt reuze mee, dus een redelijk ‘mager’ koekje.

Pecankoekjes

Ingrediënten

100 gr zachte boter
55 gr suiker
1 cm verse gember, geraspt
2 theelepel sinaasappelrasp
1 losgeklopt ei
125 zelfrijzend bakmeel
75 gr ongezouten pecannoten, grof gehakt

Hoe maak je deze pecankoekjes?

Klop de boter romig met de suiker, de gember en de sinaasappelrasp. Klop 1 eetlepel van het losgeklopte ei erdoor (de rest gebruik je niet, dus gebruik die voor een lekker gebakken eitje). Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe met een mespuntje zout en klop tot een glad deeg. Vervolgens doe je de gehakte pecannoten erbij en kneed je met je handen een lange rol van het deeg. Verpak de rol in huishoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd 1 cm (ongeveer) dikke plakjes van de rol deeg en leg deze op bakpapier op een bakplaat. Ongeveer 20 minuten in de oven en dan zijn de pecankoekjes klaar. Geniet ervan!

Tijdens mijn tekenlessen (losse workshops en korte cursussen) bak ik altijd (of bijna altijd) verse koekjes of cake. Kom je ook een keertje proeven? Het actuele cursusaanbod vind je op mijn homepagina.