Lekkere Brownies
Hmmmm, brownies! Heerlijk recept voor juicy chocolade lekkers. Wil je zelf ook een keer zo’n leuke recepttekening maken? Kom dan een keer meedoen aan de workshop Recept Tekenen (nieuwe datums volgen snel!)
Ingrediënten:
100 gram walnoten, 200 gram pure chocolade, 100 gram margarine, 3 eieren, zout, 75 gram suiker, 100 gram bruine basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding Brownies:
Hak de walnoten grof, verwarm de oven voor op 175 graden. Bakvorm (24×24 of rechthoekig) invetten of leg er een bakpapiertje in.
Vul een pan voor de helft met water en breng tegen de kook aan. Hang er een ander pannetje in (au bain Marie) en breek de chocolade hierboven. Boter toevoegen en alles zachtjes laten smelten.
In een mengkom: eieren, snufje zout, suiker, basterdsuiker en vanillesuiker en dit alles ongeveer 2 minuten mixen tot het schuimig is. Meng dan het chocolademengsel erdoor, ook met de mixer (op een lage stand).
Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en mix weer op een lage stand. Vervolgens gehakte walnoten erdoor roeren en het mengsel in de bakvorm gieten. Eventueel nog wat mooie walnoten erbovenop leggen.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Dek vervolgens af met aluminiumfolie en laat nog ongeveer 15 minuten bakken.
Haal uit de oven en laat de brownies heel goed afkoelen voordat je ‘m gaat snijden.
Eet smakelijk!