Mijn favoriete tekenmaterialen

Mijn favoriete tekenmaterialen

Omdat ik regelmatig vragen krijg van deelnemers over de tekenmaterialen die ik gebruik tijdens mijn tekenlessen bij Tekenen in Rotterdam, heb ik hieronder een lijst opgesteld van mijn favoriete tekenmaterialen zoals o.a. papier, potloden, inkt, penselen, etc.

Algemene info over mijn favoriete tekenmaterialen

Het zijn basismaterialen van goede kwaliteit maar ook niet de allerduurste materialen per soort die je zou kunnen aanschaffen. Het is ook een persoonlijke lijst en geen studie. Daarmee bedoel ik dat ik niet àlle materialen per soort heb getest en uitgeprobeerd, maar door de jaren heen heb ik wel mijn favoriete papier, penselen en aquarelverf gevonden!

Op mijn You Tube kanaal vind je verschillende tekenvideo’s waarin ik deze materialen gebruik. Je kunt meetekenen of gewoon lekker kijken en luisteren!

Enne, deze lijst is nog een eerste opzet en waarschijnlijk niet volledig, dus ik zal ‘m regelmatig bijwerken. Verder komen er natuurlijk ook steeds nieuwe materialen op de markt dus de lijst blijft in beweging.

Waar koop ik mijn tekenmaterialen?

Soms bij de groothandel (als ik echt veel van een bepaald soort materiaal nodig heb), maar vaak ook bij winkels zoals Gerstaecker Harolds in Rotterdam, Van Beek Art in Rotterdam en online bij De Kwast in Den Bosch. Bij Gerstaecker Harolds en Van Beek kun je trouwens ook online bestellen (alleen zijn de verzendkosten van bijvoorbeeld Gerstaecker erg hoog). Verder koop ik een aantal materialen zoals bijvoorbeeld potloden gewoon bij de Hema en kleurpotloden en tape bij de Action.

Mijn lijst met favoriete (basis)tekenmaterialen

De link die achter het product staat is een link naar één van de winkels waar je het product zou kunnen kopen of bestellen. Je kunt uiteraard hetzelfde product ook aanschaffen bij één van de andere winkels die ik eerder genoemd heb. Oh ja, let ook op aanbiedingen, dat kan echt veel schelen.

Wil je een workshop of cursus volgen bij Tekenen in Rotterdam om te weten hoe je de materialen gebruikt? Op de homepagina van mijn website vind je een overzicht!