Sfeervolle locatie in Rotterdam

Sfeervolle locatie in Rotterdam

Tekenen aan de Rotte

De locatie waar ik mijn tekenworkshops en -cursussen geef, is een voormalig atelier van een kunstenaar met fantastisch licht en gelegen in een mooie groene tuin langs de Rotte. Mijn tekenlessen geef ik hier in kleine groepen zodat iedereen alle aandacht krijgt en persoonlijk begeleid wordt. Kom je een keer meedoen?

Parkeren

Het adres van de tekenlocatie is Bergse Linker Rottekade 14 in Rotterdam. Je kunt betaald parkeren langs de Bergse Linker Rottekade voor het bedrag van € 1,92 per uur, zonecode 800. Dat kan langs het water (op de daarvoor bestemde gedeeltes) of langs de kant van de weg. Let op: als je langs de stoep parkeert zorg er dan voor dat je auto met 4 wielen op de rijbaan staat (niet op de stoep dus), anders riskeer je een boete.

Verder nog belangrijk: je kunt met de auto de brug niet over van de Bergse Linker naar de Bergse Rechter Rottekade (dat is namelijk éénrichtingverkeer en op de brug hangt een camera!).

Openbaar Vervoer

Ook met het OV is de locatie goed te bereiken. Station Rotterdam Noord ligt op ongeveer 10 minuten lopen en er rijden aan de rechterkant van de Rotte ook twee trams die allebei stoppen op Rotterdam CS (tram 4 richting Molenlaan en tram 8 richting Kleiweg). De halte waar je uitstapt heet Kootsekade. Je komt dan uit aan de rechterkant van de Rotte en je gaat het water over door gebruik te maken van de witte brug om naar de Bergse Linker Rottekade te komen. Ongeveer 10 minuten lopen.

Hoe kom je er?

De workshops worden trouwens niet gegeven in het woonhuis op nummer 14 maar even verderop in de tuin. Als je vóór het huis staat, dan loop je naar links tot je bij een groen, ijzeren hek komt (er hangt ook een uithangbord met daarop Jardin d’Artiste). Door het hek volg je het slingerpaadje door de tuin, dan via de wenteltrap omhoog. Voor nóg meer duidelijkheid: zie dit filmpje !