Sfeervolle locatie in Rotterdam

Sfeervolle locatie in Rotterdam

Tekenen aan de Rotte

De locatie waar ik mijn tekenworkshops en -cursussen geef, is een voormalig atelier van een kunstenaar met fantastisch licht en gelegen in een mooie groene tuin langs de Rotte. Mijn tekenlessen geef ik hier in kleine groepen zodat iedereen alle aandacht krijgt en persoonlijk begeleid wordt. Kom je een keer meedoen?

Parkeren

Het adres van de tekenlocatie is Bergse Linker Rottekade 14 in Rotterdam. Je kunt aan de overkant parkeren aan de Bergse Rechter Rottekade (dit is betaald parkeren), daar is de meeste plek. Voor de routeplanner is het dan handig om als locatie Philips Willemstraat in te typen, want de Bergse Rechter Rottekade is een lange straat. Vervolgens loop je dan over de witte brug naar de Bergse Linker Rottekade.

Je kunt eventueel ook (gratis) parkeren aan de Bergse Linker Rottekade, aan beide kanten van de straat, maar het is meestal erg druk, met helaas weinig kans op een vrije plek. Let op: als je langs de stoep parkeert moet je auto met alle 4 de wielen op de rijbaan staan, anders riskeer je een boete.

En verder kun je met de auto de brug niet over van de Bergse Linker naar de Bergse Rechter Rottekade (dat is namelijk éénrichtingverkeer en op de brug hangt een camera!).

Openbaar Vervoer

Ook met het OV is de locatie goed te bereiken. Station Rotterdam Noord ligt op ongeveer 8 minuten lopen en er stopt aan de rechterkant van de Rotte ook een tram (Straatweg). Je komt uit aan de rechterkant van de Rotte en loopt het bruggetje over naar de linkerkant.

Hoe kom je er?

De workshops worden trouwens niet gegeven in het woonhuis op nummer 14 maar even verderop in de tuin. Als je vóór het huis staat, dan loop je naar links tot je bij een groen, ijzeren hek komt (er hangt ook een uithangbord met daarop Jardin d’Artiste). Door het hek volg je het slingerpaadje door de tuin, dan via de wenteltrap omhoog. Voor nóg meer duidelijkheid: zie dit filmpje !